Butoaie traditionale


 

Butoaiele noastre sunt prelucrate din lemn de diverse esențe tari – stejar, salcâm, frasin – uscat natural minim 2 ani.

Le fabricăm cu pricepere prin procedee manuale și mecanice, le încălzim la foc pentru a fi modelate între 45 de minute și o oră, în funcție de esența lemnului, apoi le finisăm și le prindem în cercuri nituite din oțel galvanizat sau decapat.

Astfel pregătite, butoaiele de stejar sunt potrivite pentru depozitarea vinurilor, iar cele de salcâm pentru păstrarea și înnobilarea țuicii, a pălincii și a diverselor sortimente de brandy şi whiskey.

În atelierul nostru se fabrică: butoaie de diferite dimensiuni – de la 8L la 1.000L, tocitori (căzi), ciubăre, suporți pentru butoaie și alte lucruri necesare în viaţa de zi cu zi.

Iar cei care își doresc ca aceste lucruri meșteșugite să le fie alături pentru cât mai mult timp, ne pot contacta pentru reparația și întreținerea lor.